13:00

Öjebyns IBF

Referat: Pajala IF - Öjebyns IBF

Gåshuden hann knappt lägga sig innan det var dags för nästa match.

Som vanligt när vi haft match dagen innan är vi rätt sega i första perioden. Vi är inte först på många bollar och när chanser dyker upp är vi inte riktigt fokuserade. Öjebyn utnyttjar ett misstag och gör tidigt 0-1. Rörelsen bland forwards är nästan lika med noll och vi har svårt att hitta bra uppspel. Gästerna håller sin ledning perioden ut och i paus är vi allt annat än nöjda och det får tjejerna höra.

Vilken uppryckning vi gör i andra. Vi tar över matchen helt och Emma trycker in en retur efter 4.29. Efter drygt 7 minuter står vi inte i skottlinjen vid ett frislag och gästerna återtar ledningen. Vi är dock fortsatt i förarsätet och när bortalaget åker på en tvåa dröjer det inte länge innan det är kviterat. Vi rullar på fint i pp och bollen hamnar hos Viola som sätter ett lågt skott via ett motståndarben. Minuten efter kviteringen kommer nästa chans i pp. Även denna gång behövs bara ett trettiotal sekunder innan det är dag för mål. Evvis hittar Emma med en genialisk genomskärare och vi är i ledningen för första gången. Tyvärr krånglar vi till det lite i försvaret och gästerna kviterar på en gratischans. Med dryga fem minuter kvar av perioden vänder Evvis bort sin forward och älgar upp med bollen. Hon passar in till Hanna som skjuter. Målvakten räddar, men Evvis fullföljer sin löpning och trycker in returen till 4-3. Vi har således vänt på steken inför avslutande 20.

Trots endast ett måls ledning känns det ganska lugnt. Vi kontrollerar händelserna rätt så väl, men samtidigt behövs det så lite för att en boll ska trilla in i baken. 8.17 åker Laura på en tvåa för felaktigt avstånd. Boxen spelar bra och reder ut underläget. Avgörandet kommer med drygt fyra minuter kvar då Laura och en motståndare åker ut på två minuter vardera. Vi är det klart spelskickligare laget i spel 4 mot 4 och utnyttjar detta skoningslöst. Emma väggspelar sig fram med Inka innan hon hittar Jani i slottet som får öppen kasse. Ett mycket snyggt mål rakt igenom. 25 sekunder senare trycker Evvis in en backhand och matchen är avgjord.

En stabil seger och vi kan vara nöjda trots en tam första period. Henta gör en bra match på backen. Täcker många skott och slår bra uppspel. Emma tar ett stort ansvar som center och skapar mycket framåt. Evvis åter bra. 2 mål och 3 ass från backplats är lysande. Sanna belönas med Örjan efter en grym kämpainsats i tre perioder.